Vores miljøpolitik

Lees verder

Vi har konkrete mål for vores miljøindsats

Miljø og bæredygtighed har i mange år spillet en stor rolle hos Scanlux Packaging. Vores miljøpolitik er en opgave, hvor vi løfter i flok. Det betyder, at vi arbejder hårdt på at sikre, at samtlige medarbejdere kender og forstår miljøpolitikken. Det gælder i alle processer fra ide, design, produktion og transport af emballage. Vores medarbejdere integrerer vores miljøbevidste tiltag i deres dagligdag og bruger dem som en rettesnor i arbejdet.

Vi blev miljøcertificeret i 2015 og har løbende forbedret vores miljøindsats gennem konkrete tiltag i forbindelse med fremstilling, transport og bortskaffelse af emballage.

Vi arbejder aktivt og systematisk for at belastningen af vores miljø reduceres. Vi gør vores bedste for at skåne miljøet gennem alle vores processer. Vores miljøpolitik indeholder målsætninger og tiltag til hvordan vi vil opnå vores målsætninger.

Sammen har vi miljøet i fokus

Det er ikke kun i virksomheden, vi har krav til, hvordan miljøbelastningen skal håndteres. Vi foretrækker at benytte miljøbevidste samarbejdspartnere. Vi forventer, at vores leverandører og samarbejdspartnere har samme passion for at bremse forureningen og klimaforandringerne, som vi har. De skal overholde vores miljøpolitik og følge vores miljøbevidste tankegang og procedurer.

Vi arbejder målrettet på:

 • At påvirke vores kunders valg i retning mod mere miljøvenlige og bæredygtige løsninger.
 • At foretrække miljøbevidste leverandører og samarbejdspartnere.
 • At minimere udledning af drivhusgasser i forbindelse med transport.
 • Generelt at minimere vores forbrug af drivhusgasser i vores bygninger på vores kontorer.

Det betyder, at vi:

 • Hjælper vores kunder til at reducere deres CO2-forbrug på emballage gennem analyser, materialevalg og re-design.
 • Anvender som udgangspunkt FSC® certificeret papir og pap i vores produktioner.
 • Anvender som udgangspunkt genanvendt plast eller bioplast i vores plast-produktioner.
 • Anbefaler vores kunder til at skabe en emballage, der bliver genbrugt, kan genanvendes eller komposteres.
 • Sikrer at strømmen i vores bygninger og kontorer i videst muligt omfang, kommer fra grøn energi
 • Sorterer vores affald.
 • Sikrer at vores medarbejderne kender og forstår miljøpolitikken, og at de handler derefter.
 • Kortlægger miljøpåvirkningen og udarbejder handleplaner, som vurderes hvert halve år.
 • Overholder og efterlever bindende forpligtelser herunder gældende lovgivning og regler under ISO 14001 standard, FSC® forpligtigelser og egne mål og handlingsplaner.

Din garanti for ansvarlighed

Vi har selvfølgelig de rette certificeringer i orden, så du er garanteret, at klima og miljø er i fokus, når du benytter os som din leverandør. Med vores certificeringer følger nemlig forpligtigelser og lovkrav, som vi i høj grad efterlever.

Vi er FSC®-certificeret (FSC-C126290), og det betyder, at du kan få FSC®-mærket på din emballage, hvis du vælger at købe FSC®-certificerede produkter. Hvis du vælger at gå med emballage, som er FSC®-certificeret, er du blandt andet med til at sikre naturen i de skove, som træet kommer fra. Du bidrager til, at skovarbejderne har ordentlige forhold, for eksempel løn, uddannelse og sikkerhed. Og så er du også med til at sørge for, at der bliver etableret nye skove dér, hvor de gamle bliver fældet.

Ud over at være FSC®-certificeret er vi også ISO 14001-certificeret. ISO 14001 er en international anerkendt certificering inden for miljøledelse. Certificeringen bekræfter, at vi gør en stor indsats for at reducere den negative påvirkning af miljøet, som al industri har. Vi har også forpligtet os til, at vi ikke kun producerer miljøansvarlige produkter. Vi sørger også for, at processen er miljørigtig.

Vores miljøpolitik er en proces

Det betyder også, at vi hvert halve år evaluerer på vores miljøpåvirkning. Vi udarbejder handleplaner, som vurderes hvert halve år. Vi evaluerer løbende på de tiltag, vi allerede har sat i værk, og justerer dér, hvor der er behov for det.

Vi holder os også hele tiden opdateret på, hvad der sker rundt omkring i verden, da vi ønsker at blive klogere på udviklingen inden for bæredygtighed og lære, hvordan Scanlux kan være endnu mere miljøbevidste i vores daglige arbejde, og når vi igangsætter nye tiltag.

Se vores miljøpolitik her

Andre historier

Find inspiration

Kataloger

Leder du efter inspiration eller er du bare nysgerrig omkring de muligheder emballage tilbyder? Gennemse vores kataloger

Se kataloger

Designprojekt

En forpligtelse for mennesker og for miljøet.

Masai ønsker at hjælpe med at reducere tøjindustriens skader på vores miljø, og har gjort en stor indsats for at nytænke virksomhedens brug af emballage.

Det her er Masais historie.